Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika zájmové přírodovědné činnosti (KBI / DID06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / DID06 - Didaktika zájmové přírodovědné činnosti, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Biologická olympiáda - struktura a organizační řád soutěže, příprava a organizace školního kola BiO, organizace vyšších kol soutěže, rozbor vybraných úloh, příprava soutěžícíchStředoškolská odborná činnost (SOČ) - organizační struktura soutěže, vedení studentských prací a zásady jejich zpracováníDalší přírodovědné soutěže.Zájmová činnost v zařízeních mimo školu - Domy dětí a mládeže, centra ekologické výchovy atd.

Získané způsobilosti

Student je schopen organizovat přírodovědné soutěže a zájmovou činnost na škole nebo v mimoškolních zařízeních (DDM, CEV apod.) a vést odbornou činnost žáků.

Literatura

Pike G., Selby D.:. Cvičení a hry pro globální výchovu 1. Praha, Portál. 2000. Pike G., Selby D.:. Cvičení a hry pro globální výchovu 2. Praha, Portál. 2000. Myslivcová J.:. Kapitoly z teorie školní a mimoškolní výchovy. Ostrava, Pedagogická fakulta. 1989. Petty G.:. Moderní vyučování. Praha, Portál. 2006. Haigh G.:. Out-of-school activities. London, Pitman & Sons. 1974. Ryan J.:. Planning out-of-school education for development. Paris: UNESCO. Čeřovský J., Záveský A.:. Stezky k přírodě. SPN Praha. 240 s. 1989. Máchal A.:. Špetka dobromysli: kapitoly z praktické ekologické výchovy. Brno, Ekocentrum. 1996. Řehák B.:. Vycházky do přírody. SPN Praha. 243 s. 1968. Záhora O.:. Základní otázky teorie mimoškolské výchovy a vzdělávání. Praha, Horizont. 1988. Hederer J.:. Životní prostředí a výchova. Praha, Portál. 1994. Silberman M.:. 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování. Praha, Portál. 1997.

Požadavky

Pracovní listy, protokoly a další podobné dokumenty k jednotlivým cvičením. Kontrola předložených souborů materiálů na závěr semestru.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Petr, Ph.D.