Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ontodidaktika biologie (KBI / DID08)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / DID08 - Ontodidaktika biologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

(1) Vzdělávání na ZŠ jako vzdělávání občanů: otázka klíčových témat pro začátek 21. století a IBSE (viz Rocard et al. 2007);(2, 3) klíčová témata biologie rostlin;(4,5) klíčová témata biologie živočichů;6,7) klíčová témata biologie člověka;(8,9) klíčová témata nauk o neživé přírodě;(10, 11, 12) klíčová témata ekologie a globální problematiky;(13, 14) co, proč a jak učit z problematiky EvoDevo a GMO?

Získané způsobilosti

Student dokáže analyzovat vybrané odborné téma a na základě analýzy navrhne vzdělávací transformace uměřené věku žáka a cílům vzdělávání.

Literatura

Rocard M., Csermely P., Jorde D., Lenzen D., Walberg-Henrikson H., Hermmo U. Science education now: A renewed pedagogy forthefuture of Europe. : European Comission, Directorate-General for Research, Science, Economy and Society, Information an, 2007.

Požadavky

Prezentace s diskusí výstupu (zpracování analýzy znaků a procesů zadaného dílčího tématu na úrovni vědních poznatků; zhodnocení jeho významu pro všeobecné vzdělání a popř. výchovu; originální /vlastní/ transformace do výukového celku v konfrontaci s pojetím této transformace v podobě uváděné v učebnicích a navržení metod jeho výuky /výběr v rámci různých forem a strategií učitele/, zdůvodnění).

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.

Vyučující

Mgr. Lenka ČervenkováRNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.Mgr. Jan Petr, Ph.D.RNDr. Vladimír Přívratský, CSc.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.RNDr. Božena Šerá, Ph.D.RNDr. Zuzana Šmídová, Ph.D.doc. PaedDr. Radka Závodská, Ph.D.