Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika šk. pokusů, pozorování a demon. (KBI / DID52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / DID52 - Metodika šk. pokusů, pozorování a demon., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie a metodologie školních pokusů, pozorování a demonstrací.Analýza, příprava, realizace a hodnocení konkrétních pokusů, pozorování a demonstrací v souladu s aktuálními kurikulárními dokumenty přírodopisu pro základní školy.

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen založit, vést a vyhodnotit jednoduché experimenty a pozorování ve výuce přírodopisu. Uvedené aktivity je schopen organizovat na základě znalosti obsahu vzdělávacích programů, aktuálních učebnic a dalších kurikulárních dokumentů.

Literatura

Baer H. W.:. Biologické pokusy ve škole. Praha, SPN. 1968. Petty G.:. Moderní vyučování. Portál, Praha. 384 s. 1996. Hadač E. a kol.:. Praktická cvičení z botaniky. Praha, SPN. 1967. Altmann A., Lišková E.:. Praktikum ze zoologie. SPN, Praha. 1979. Jeřábek J., Tupý J. (eds.):. RVP ZV. VÚP, Praha. 142 s. (případně nové aktualizované verze RVP) 2002. Kukenthal W., Renner M.:. Leitfaden für das Zoologische Praktikum. Jena, Gustav Fischer. 1999. Molish H., Biebl R.:. Praktická cvičení a pokusy s rostlinami bez přístrojů. Praha, SPN. 1975.

Požadavky

Zvládnutí organizace a metodického vedení školních biologických pokusů, pozorování a demonstrací. Vypracování a předložení pracovních listů, protokolů a další dokumentů k jednotlivým cvičením. Kontrola předložených souborů materiálů na závěr semestru.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.