Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie a etologie obratlovců (KBI / EEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / EEO - Ekologie a etologie obratlovců, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Ryby tekoucích vod2+3 Ryby v rybnících a nádržích4 Ryby korálových útesů5 Mořští savci6+7 Obojživelníci8+9 Vodní ptáci10 Lesní ptáci a ptáci zahrad11-13 Obratlovci vybraných terestrických biomů (např. deštný les, poušť, savana, tundra, tajga)14 Ostrovní ekologie

Získané způsobilosti

Studenti získají nové znalosti a praktické dovednosti ve vybraných ekologických a etologických tématech nad rámec základního kurzu Zoologie obratlovců. Další kompetence je orientována na transformaci do ekologické výchovy.

Literatura

Losos B., Gulička J., Lellák J., Pelikán J.:. Ekologie živočichů. SPN, Praha. 1985. Jeník J.:. Ekosystémy. Karolinum, Praha. 1995. Veselovský Z.:. Etologie. Praha, Academia., 2005. Veselovský Z.:. Chováme se jako zvířata? Panorama, Praha. 1992. Veselovský Z.:. Obecná ornitologie. Academia, Praha. 2001. Sauer F.:. Ptáci lesů, luk a polí. Ikar, Praha. 1996. Felix J., Hísek F.:. Ptáci v lesích a horských oblastech. SZN, Praha. 1974. Hanel L., Lusk S.:. Ryby a mihule České republiky. ČSOP Vlašim, 2005. Sauer F.:. Vodní ptáci. Ikar, Praha. 1996. Opatrný E.:. Zoogeografie. UP, Olomouc. 1999.

Požadavky

Esej - ekologie a etologie zájmové skupiny (taxonu) obratlovců vybraného biotopu transformované do didaktického systému. Aktivita studentů při ekologických a etologických pozorováních a tvořivost při aplikaci do pedagogické praxe.

Garant

Mgr. Vlasta Matěnová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vlasta Matěnová, Ph.D.