Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekofyziologie rostlin (KBI / EFR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / EFR - Ekofyziologie rostlin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Praktické experimenty s rostlinami - klíčení a růst v klimaboxu, vliv faktorů na ontogenetický vývoj rostliny, statistické vyhodnocení pokusů.2. Experimenty s vodními rostlinami - fotosyntéza a změny pH vody, morfologické adaptace.3. Exkurze na výzkumné pracoviště AV ČR.

Získané způsobilosti

Schopnost využít teoretické poznatky k řešení praktických experimentů s rostlinami (klíčení a růst v klimaboxu, statistická vyhodnocení pokusů, vliv jednotlivých faktorů na ontogenetický vývoj rostliny, fotosyntéza vodních rostlin a změny pH vody, morfologické adaptace vodních rostlin). Navázání spolupráce s ekofyziologickými pracovišti AV ČR.

Literatura

Lepš J.:. Biostatistika. BF JU, Č. Budějovice. 1999. Larcher W. Fyziologická ekologie rostlin. Praha, Academia, 1988. Periodika fyziologie rostlin a ekologie. Foxler J.,Cohen L., Jarvis P.:. Practical statistic for Field biology. 1998. Erdelský K., Frič F.:. Praktikum a analytické metody vo fyziológii rastlin. SPN, Bratislava, 620 s. 1979.

Požadavky

80% účast, teoretické znalosti z fyziologie rostlin

Garant

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.