Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekofyziologie rostlin (KBI / EFR02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / EFR02 - Ekofyziologie rostlin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do předmětu. Rostlina a stres. Etapy stresové odpovědi rostlin2. Vliv podmínek prostředí na základní fyziologické děje v rostlinném těle.3. Rostliny a záření4. Rostliny a teplota5. Rostliny a voda6. Rostliny a minerální výživa. Zasolení půd.7. Rostliny a polutanty8. Interakce rostliny - atmosféra9. Globální problémy ekofyziologie rostlin10. - 12. Moderní metody terénního měření ekofyziologických charakteristik13. Evaluace a interpretace naměřených ekofyziologických dat14. Studentské prezentace na zadané téma, rozbor a zhodnocení.Cvičení : Cvičení se uskutečňují blokově formou terénních a laboratorních praktik a navazují na problematiku přednášek.

Získané způsobilosti

Schopnost využít teoretické poznatky k řešení praktických experimentů v terénu i laboratoři, pochopení významu fyziologických dějů v rostlinném těle v souvislosti s měnícími se podmínkami životního prostředí. Dovednost pracovat s moderní měřící technikou v terénu i laboratoři.

Literatura

Larcher W.:. Fyziologická ekologie rostlin. Praha, Academia, 1988. Procházka S., Macháčková I., Krekule J, Šebánek J a kol.:. Fyziologie rostlin. Academia, Praha, 1998. Ryplová R.:. Fyziologie rostlin. PF JU České Budějovice, 2014.

Požadavky

80% účast, zpracování protokolů z terénních a laboratorních experimentů, zpracování a prezentace zadaného tématu z ekofyziologie rostlin

Garant

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.