Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologická výchova - kurz (KBI / ENV02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / ENV02 - Ekologická výchova - kurz, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Povinná úvodní schůzka.2. Čtyřdenní pobytový kurz:.1) Příjezd, ubytování, zvláštnosti zimní přírody2) Ekologické aktivity v zimní přírodě3) Celodenní výlet4) Environmentální hry, vyhodnocení kurzu a odjezd

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je intenzivní prožitkovou formou přiblížit účastníkům metody a techniky globální a environmentální výchovy a nastínit témata z globální a environmentální výchovy. .

Literatura

Pike, G., aj.:. Cvičení a hry pro globální výchovu, 1 a 2. Praha: Portál, 2000. Neuman, J.:. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Prah: Portál, 1999. Hoessle, K. a kol.:. Earth magic. Greenville: The Institut for Earth Education, 1980. Činčera, J. a kol.:. Hry a výchova k občanské společnosti. Praha: BEZK, 2005. Činčera, J. a kol.:. Hry a výchova k trvale udržitelnému způsobu života. H. Maršov : SEVER a Praha: STUŽ. Witt, R.:. Vnímejme přírodu všemi smysly. Praha, Pec, 1992. Hrkal, J.:. Zlatý fond her I. a II. Praha: Portál, 2000.

Požadavky

Účast na kurzu, aktivní zapojení se do činností. Reflexe.

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.