Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální výchova - kurz I (KBI / ENV03)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / ENV03 - Environmentální výchova - kurz I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Povinná úvodní schůzka.2. Course.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s formami a metodami výchovy a výuky v přírodě, osvojí si práci v terénu, naučí se propojovat propojí znalosti z jiných předmětů se sférou životního prostředí a získají základní dovednosti s tvorbou ekologických programů.

Literatura

Pike, G., aj.:. Cvičení a hry pro globální výchovu, 1 a 2. Praha: Portál, 2000. Neuman, J.:. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Prah: Portál, 1999. Burešová, K., aj.:. Hurá z lavic do přírody.. 2., 3. díl. Brno: 1996, 2001. Kolektiv autorů:. Pojďme na to od lesa. Příručka ekologické výchovy a lesní pedagogiky. Vimperk: Správa NP a CHKO. Máchal, A.:. Průvodce praktickou ekologickou výchovou. Brno: Rezekvítek, 2000. Guthová, Z., aj.:. Výchova ekologického spotřebitele.Č. Krumlov: Šumava, 2002. Světlík, P., aj.:. Zvědy ve vlastní zemi. Č. Skalice: A Rocha v ČR, 2003.

Požadavky

90% účast na kurzu, aktivní zapojení se do činností, zpracování a prezentace části projektu/programu ekologické výchovy.

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.