Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze k environmentální výchově (KBI / ENV58)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / ENV58 - Exkurze k environmentální výchově, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Exkurze s náslechy a možností aktivního se zapojení do provozu škol, organizací a zařízení zabývající se problematikou životního prostředí a ekologické výchovy vzdělávání a osvěty (ekoškoly, ekocentra, nevlád. neziskové organizace, veřejná správa, soukromé subjekty a osoby atp.).

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí se s činností environmentálně zaměřených výchovně vzdělávacích organizací do jejichž praxe se mohou následně zapojit.

Literatura

Moldan, B.:. Ekologická dimenze trvalé udržitelnosti. Praha: UK Karolinum, 2001. Librová, H.:. Pestří a zelení. Brno:Veronika, 1994. Máchal, A.:. Průvodce praktickou ekologickou výchovou. Brno: Rezekvítek, 2000. Librová, H.:. Vlažní a váhaví. Brno: Veronika, 2004. Worldwatch Institute: Stav světa na přelomu tisíciletí. Hynek, Praha, 2000. Kohák, E.:. Zelená svatozář. Praha: Slon, 1998.

Požadavky

Účast, úvodní a závěrečná schůzka (reflexe - zhodnocení a přínosy pro budoucí pedagogickou praxi).

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.