Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z geologie a geomorfologie (KBI / GEO06)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / GEO06 - Praktikum z geologie a geomorfologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Výzbroj a výstroj geologa2.Geologické mapování3.Geologická mapa4.Geologické řezy5.Blokdiagramy6.Pozorování uložení vrstev7.Pozorování poruch vrstev8.Práce s geologickým kompasem9.Pozorování vnějších geologických činitelů10.Pozorování geomorfologických tvarů11.Sběr zkamenělin12.Regionální geologie13.Geologická stavba okolí školy14.Geologická futurologie

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen orientovat se v terénu a řešit otázky související s ochranou životního prostředí a ochranou biosféry jako celku (environmentální geologie).

Literatura

Svoboda J., a kol.:. Encyklopedický slovník geologických věd I., II., Academia. Praha. 1983. Pauk Z.:. Geologické mapování. ČSAV. Praha. 1959. Demek J.:. Obecná geomorfologie. SPN Praha. 1982. Mísař J.:. Regionální geologie ČR-Český masiv. SNTL Praha. 1983. Mišík J. a kol.:. Stratigrafická a historická geologie. SPN Praha. 1985. Schulmann K., Urban M.:. Strukturní geologie. SPN Praha. 1989. Carr M.H., Robert S.S. et al.:. The geology of the Terrestrical Planets.-NASA. Washington D.C. 1984. Ramsay J.G., Huber M.I.:. The techniques of modern structural geology. Strain Analysis. London, Academic Press, 1983. Kumpera O. a kol.:. Všeobecná geologie. SNTL Praha. 1988.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z geologie a geomorfologie.

Garant

Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Flašar