Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pěstitelských prací I (KBI / KPPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / KPPP1 - Kurz pěstitelských prací I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se školní výukovou zahradou. Zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na školní zahradě.2. Funkce školní zahrady a její význam pro vzdělávání na základní škole, vybavení a další důležité komponenty školních zahrad.3. Pěstované rostliny na školní zahradě.4. Praktická výuka na školní zahradě.5. Praktická výuka na školní zahradě.6. Praktická výuka na školní zahradě.7. Praktická výuka na školní zahradě.8. Praktická výuka na školní zahradě.9. Praktická výuka na školní zahradě.10. Praktická výuka na školní zahradě.11. Praktická výuka na školní zahradě.12. Praktická výuka na školní zahradě.13. Exkurze do zahradnictví.14. Udělení zápočtů.

Získané způsobilosti

Základní znalosti o pěstování zeleniny, okrasných a léčivých rostlin. Praktické dovednosti a návyky při pěstování rostlin.

Literatura

Bodlák, J.:. Didaktické pracovní výchovy - pěstitelské práce na 1. stupni ZŠ. České Budějovice, 1978. Vodáková, J. a kol.:. Pěstitelské práce. Praha, SPN, 1990. Kincl, M. a kol.:. Základy rostlinné výroby pro učitele, I. a II. díl. Ostrava, PF, 1989.

Požadavky

Získání praktických dovedností a návyků při práci na školním pozemku. Schopnost organizace práce a zabezpečení výuky na školním pozemku v průběhu školního roku.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.