Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kap. ze zoologie chovan.a obch.bezobrat. (KBI / KZCHO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / KZCHO - Kap. ze zoologie chovan.a obch.bezobrat., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu je problematika zoologie následujících vybraných skupin chovaných a obchodovatelných bezobratlých živočichů: Porifera; Cnidaria: Anthozoa; Mollusca; Annelida; Arthropoda: Chelicerata, Crustacea, Insecta; Echinodermata.

Získané způsobilosti

Student získá: (i) znalosti o biologii a rozmanitosti chovaných a obchodovatelných bezobratlých živočichů; (ii) schopnost odhadu, zda náhodně předložení živočichové mají či nemají hodnotu pro obchodování.

Literatura

aktuální materiály k přednáškám k dispozici on line. Anderson D.T. (ed.):. Invertebrate Zoology. (2nd ed.) Oxford Univ. Press, Oxford, N. York. (výběr). 2001. Rosypal S. a kol.:. Nový přehled biologie. Scientia, Praha.(výběrově). 2003. webové atlasy dle doporučení přednášejícího a vedoucího cvičení. Sedlák E.:. Zoologie bezobratlých. Skriptum PřF MU, Brno. 2006.

Požadavky

Přehled o rozmanitosti chovaných a obchodovaných bezobratlých živočichů a podrobnější znalosti o jejich biologii. Na základě předloženého materiálu být schopen odhadu, zda skupina je obchodovatelná či nikoli. Předložit powerpointovou prezentaci demonstrující vybranou skupinu.

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.