Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dítě a svět I - příroda (KBI / MDSB1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / MDSB1 - Dítě a svět I - příroda, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktický základ pro Environmentální vzdělávání a výchovu v mateřské škole, přehled vyučovacích forem a metod využívaných v učení o živé přírodě.2. orientace v návaznostech mezi preprimárním vzděláváním a výchovou a přírodovědným vzděláváním na prvním stupni ZŠ3 - 11 Systém, stavba a funkce vybraných taxonů rostlin, hub a živočichů se zřetelem na užití v preprimárním a primárním vzdělávání.12. Ekologie a ochrana přírody,13. Vybrané biotopy České republiky s regionálními fenomény14. přehled vybraných zástupců světové flóry a fauny a jejich zařazení do biomů

Získané způsobilosti

přírodovědné znalosti bude absolvent schopen didakticky transformovat do environmentální výchovy a vzdělávání v mateřské škole

Literatura

Campell N. A., Reece J. B.:. Biologie. Brno, Computer press. 1332 s. 2008. Podroužek, L.:. Didaktika prvouky a přírodovědy pro primární školu. Dobrá Voda: Aleš Čeněk. 156 s. 2003a. Leblová, E.:. Environmentální výchova v mateřské škole. Praha: Portál. 175 s. 2012. Rosypal S.:. Nový přehled biologie. Praha: Scientia. 2005. Cornell, J. B.:. Objevujeme přírodu : učení hrou a prožitkem. Praha: Portál. 141 s. 2012. Podroužek, L.; Jůza, J.:. Přírodověda s didaktikou pro primární školu. Plzeň: Aleš Čeněk. 118 s. 2004. Eshach, H.:. Science literacy in primary schools and pre-schools. Dordrecht: Springer. 174 s. 2006. středoškolské učebnice, souhrny. Podroužek, L.:. Úvod do didaktiky prvouky a přírodovědy pro primární školu. Dobrá Voda: Aleš Čeněk. 247 s. 2003b. Petr, J.:. Vybrané problémy přírodních věd pro posluchače učitelství primárních škol. 3. vyd. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. 119 s. 2006.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z přírodních věd, zejména biologie, ekologie a ochrany přírody. Získané vědomosti by absolvent měl být schopen transformovat do didaktického systému v rámci předškolního vzdělávání.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Petr, Ph.D.