Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy biologie jednobuněč. eukaryot (KBI / MIK52)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / MIK52 - Základy biologie jednobuněč. eukaryot, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je organizován jako dvouhodinová přednáška jednou za 2 týdny.1. Význam protist v ekosystému. Specifické znaky buněk protist: struktury, fyziologie, rozmnožování.:Příklady prvoků a jejich biologie:2. Excavata: Euglenozoa, Parabasala, Heterolobosea3. Amoebozoa: Lobosea, Mycetozoa4. Rhizaria: Foraminifera, Radiolaria, Cercozoa5. Chromalveolata: Apicomplexa,6. Chromalveolata: Ciliophora7. Chromalveolata: Dinozoa, Opalozoa; Opisthoconta: Choanozoa and (Fungi:) Microspora

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o biologii a klasifikaci vypraných jednobuněčných eukaryot nezbytné pro výuku přírodopisu na ZŠ, resp. na nižším gymnáziu.

Literatura

- aktuální materiály k přednášce a cvičení dostupné on line. CAMPBELL N. A., REECE J. B.:. Biologie. Computer Press, Brno. Kapitola 28. Počátky vzniku diverzity eukaryot., s. 545-574. 2006. ROSYPAL S. A KOL.:. Nový přehled biologie. Scientia, Praha. Kapitola 5.1. Prvoci (Protozoa), s. 157-182. 2003. BUCHAR J.:. Práce ze zoologie. Skriptum PřF UK, Karolinum, Praha. 1993. Sedlák E.:. Zoologie bezobratlých. Skriptum PřF MU, Brno. 2006.

Požadavky

(1) Získat přehled o rozmanitosti protist a znalosti a biologii modelových druhů.(2) Osvojit si schopnost využít některé z těchto znalostí aplikačně ve výuce přírodopisu na ZŠ.

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.