Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná botanika (KBI / OBBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / OBBS - Obecná botanika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pletiva rostlin, soubory pletiv.2. Anatomie a morfologie rostlinných orgánů a jejich funkce - kořen, stonek, list3. Anatomie a morfologie rostlinných orgánů a jejich funkce - květ, plod, semeno.4. Anatomie a morfologie rostlinných orgánů a jejich funkce - plod, semeno.5. Ontogeneze rostlinného těla, rozmnožování rostlin, životní cykly - řasy, mechorosty, kapraďorosty, semenné rostliny.6. Metamorfózy jako odraz adaptace k prostředí.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o stavbě těla a vývoji rostlin a laboratorní dovednosti, které jsoua) potřebným základem pro navazující botanické kurzy studijního programub) aplikovatelné při výuce přírodopisu na SŠ.

Literatura

Strasburger, E. (ed.) et al.:. Lehrbuch der Botanik für Hochschulen. Jena, 1998. Strasburger E. et all.:. Lehrbuch der Botanik für Hochschulen, 1. teil: Struktur. Heidelberg, Berlin, Spektrum Akad. Verlag, 2002. Slavíková, Z.:. Morfologie rostlin. Praha, SPN, 1984. Weberling, F.:. Morfology od flowers and inflorescences. Cambridge, 1992. Gifford, E. M. - Foster, A. S.:. Morphology and evolution of vascular plants. New York, 1989. Rosypal S. a kol. Nový přehled biologie. Praha, Scientia, 2003. Černohorský, Z.:. Základy rostlinné morfologie. Praha, SPN, 1967.

Požadavky

1) Znát základní principy tělní stavby a ontogeneze rostlin.2) Být schopen efektivně pracovat v mikroskopické laboratoři a rozlišovat základní tělní struktury rostlin a (např. typy pletiv)

Garant

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.