Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná zoologie (KBI / OBZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / OBZZ - Obecná zoologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Histologie: Epitely a pojiva2. Histologie: Šlachy, chrupavky, kosti. Tělní tekutiny3. Histologie: Svalová a nervová tkáň4. Nepohlavní rozmnožování živočichů5. Pohlavní rozmnožování živočichů: gametogeneze, oplození; určení pohlaví a pohlavní znaky.6. Blastogeneze a gastrulace7. Organogeneze8. Postembryonální vývoj, stárnutí, smrt

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o stavbě těla a vývoji živočichů a laboratorní dovednosti, které jsoua) potřebným základem pro navazující zoologické kurzy studijního programu b) aplikovatelné při výuce přírodopisu na SŠ.

Literatura

Rosypal S. a kol. Nový přehled biologie. Praha, Scientia, 2003. Romanovský, A. a kol.:. Obecná biologie. Praha, SPN, 1985. Nedvídek, J. - Romanovský, A.:. Obecná zoologie. Praha, UK, 1990. Papáček, M. - Soldán, T.:. Praktická cvičení z obecné zoologie. Pracovní protokoly. České Budějovice, PF JU, 1998.

Požadavky

1) Znát základní principy tělní stavby a ontogeneze živočichů.2) Být schopen efektivně pracovat v mikroskopické laboratoři a rozlišovat základní tělní struktury živočichů (např. typy tkání).

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.Mgr. Jan Petr, Ph.D.