Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaná výuka v biologii (KBI / PPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PPV - Počítačem podporovaná výuka v biologii, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výukový software a software použitelný ve výuce přírodopisu a biologie.Didaktické programy.Využití standardních počítačových programů ve výuce (textové editory, databáze, tabulkové a grafické procesory, prezentační programy).Elektronické encyklopedie.Trendy počítačem podporované výuky.Vytváření vlastních elektronických materiálů pro podporu výuky.Využití počítače jako vyučovacího stroje, demonstračního prostředku a úložiště informací pro výuku.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni využívat informační a komunikační technologie ve výuce.

Literatura

VRBA J., VŠETULOVÁ M.:. Multimediální technologie ve vzdělávání. Vydavatelství UP Olomouc. 66 s. 2003. NOVÁK J.:. Počítač jako pomocník učitele. Praha Portál. 119 s. 1997. KONÍČEK L.:. Počítačem podporovaná výuka a experiment. Ostravská univerzita v Ostravě. 66s. 2003. MAZÁK E.:. Počítačová výuka. ČVUT Praha. 160 s. 1991. JANDOVÁ L.:. Počítačová výuka. Pedagogická fakulta ZČU Plzeň. 22 s. 1995. STRACH J.:. Využití počítačů ve výuce. In ŠIMONÍK, O. Vybrané kapitoly z obecné didaktiky. PdF MU Brno. 1996.

Požadavky

Zpracování samostatného projektu počítačem podporované výuky nebo prezentace využitelné ve výuce přírodopisu nebo v zájmovém útvaru.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Petr, Ph.D.