Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodovědný kurz (KBI / PRKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PRKP - Přírodovědný kurz, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurs je organizován formou skupinové výuky, při níž jednotlivé skupiny sledují organismy i neživé přírodniny ve zvolených biotopech tak, aby se jednak seznámili s druhovým spektrem organismů a aby pochopili ekologické vazby mezi organismy navzájem a mezi organismy a prostředímSouběžně jsou studenti seznamováni se základními technikami sběru a uchovávání přírodovědného materiálu pro účely výuky na prvním stupni ZŠ a součástí jsou i didaktické aplikace a související problematika průřezového tématu. Ekologická výchova.

Získané způsobilosti

Absolvent zná běžné přírodniny v rozsahu odpovídajícímu potřebám přírodovědné výuky na 1. stupni ZŠ, je schopen založit jednoduchou školní sbírku přírodnin, je schopen demonstrovat přírodniny ve vyučování a umí aplikovat získané znalosti v průřezovém tématu Ekologická výchova.

Literatura

Dungel J., Hudec K.:. Atlas ptáků ČR a SR. Praha, Academia, 2001. Dungel J., Řehák Z.:. Atlas ryb, obojživelníků a plazů ČR a SR. Praha, Academia, 2005. Dungel J., Gaisler J.:. Atlas savců ČR a SR. Academia, Praha. 2002. další literatura, klíče, atlasy, audio a video nahrávky. Zahradník J.:. Hmyz. Praha, Aventinum. 326 s. 2004. Svrček M.:. Houby. Praha, Aventinum. 280 s. 1996. Buchar J. a kol.:. Klíč k určování bezobratlých. Praha, Scientia, 1995. Novák I., Severa F.:. Motýli. Praha, Aventinum. 368 s. 2002. Deyl M., Hísek K.:. Naše květiny. Academia. 2002. Anděra M., Horáček I.:. Poznáváme naše savce. Praha, Sobotáles. 328 s. 2005. Altmann A., Lišková E.:. Praktikum ze zoologie. SPN, Praha. 1979. Hudec K. a kol.:. Příroda České republiky. Průvodce faunou. Academia, Praha. 2007. Čihař J. a kol.:. Příroda v České a Slovenské republice. Academia, Praha 2002. Černý W., Drchal K.:. Ptáci. Praha, Aventinum. 351 s. 1997. Větvička V.:. Stromy. Praha, Aventinum. 216 s. 2001. Krejča J. a kol.:. Velká kniha rostlin. Príroda, Bratislava. 2001. Krejča a kol.:. Velká kniha živočichů. Príroda, Bratislava. 2001. Zejména atlasy přírodnin a klíče k určování.

Požadavky

Předložení protokolů, znalost základních druhů přírodnin z živé i neživé složky přírody.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Petr, Ph.D.