Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika prvouky a přírodovědy (KBI / PRVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PRVP - Didaktika prvouky a přírodovědy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aplikace vědomostního základu přírodovědných znalostí do výuky bloků tématického celku Člověk a jeho svět a průřezového tématu Ekologická výchova. Zaměření je především na problematiku učení o živé přírodě.Didaktická aplikace přírodovědných témat na základě znalostí z obecně didaktických disciplín

Získané způsobilosti

Absolvent je schopen transformovat teoretické znalosti z oblasti živé přírody do didaktického systému 1. stupně ZŠ

Literatura

Podroužek, L.:. Cvičení k didaktice přírodovědy. Plzeň, PF, 1989. Podroužek L.:. Didaktika prvouky a přírodovědy pro primární školy. A. Čeněk, Plzeň. 2003. Petty, G. Moderní vyučování. Praha, 2006. ISBN 80-7367-172-7.Podroužek L.:. Přírodověda s didaktikou pro primární školy. A. Čeněk, Plzeň. 2004. Petty, G. Teaching today. Nelson Thornes, Cheltenham, 1998. Podroužek, L.:. Úvod do didaktiky prvouky a přírodovědy pro primární školu. Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, Dobrá Voda 2003. Krejča, J. - Korbel, L.:. Velká kniha rostlin. Bratislava, Príroda, 1997. Krejča, J. - Korbel, L.:. Velká kniha živočichů. Bratislava, Príroda, 1997.

Požadavky

Zpracování a prezentace sem. projektu - praktická znalost přírodnin.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.