Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářská praxe na katedře (KBI / PXB01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PXB01 - Bakalářská praxe na katedře, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. zajišťování sběru, preparace a třídění přírodnin pro sbírky katedry a potřeby výuky2. pomocné práce při vědecko-výzkumné práci v terénu a v laboratoři3. pomoc při zajišťování výuky v seminářích, cvičeních a na exkurzích (příprava techniky, materiálu, pomoc při organizování např. skupinové výuky atd.)4. pomoc při zajištění chodu školního pokusného pozemku a skleníku (pomoc při údržbě pozemku a příprava materiálu a technického vybavení pro výuku na pozemku, pomoc při organizaci výuky)5. vyhledávání informačních zdrojů a zajištění vybraných administrativních úkonů pro výuku nebo vědeckou práci (kopírování nebo počítačové zpracování dokumentů a příprava písemných materiálů)

Získané způsobilosti

Student je schopen asistovat jako člen týmu při řešení výzkumných úkolů nebo výukové činnosti učitelů katedry.

Literatura

ALTMANN A.:. Přírodniny ve vyučování biologii a geologii,,-SPN Praha. 1975. PAPÁČEK M., SLIPKA J.:. Úvod do odborné práce (pro posluchače učitelství biologie). PF Č. Budějovice. 1997. HOFFMANNOVÁ E.:. Jak založit herbář. MF, Praha. 1984. NOVÁK, K. a kol.:. Metody sběru a preparace hmyzu. Academia. Praha. 1969. VODÁKOVÁ J. a kol.:. Pěstitelské práce. SPN, Praha. 1990. WINKLER J. R.:. Sbíráme hmyz a zakládáme entomologickou sbírku. SZN, Praha. 1974. STOKLASA J. a kol.:. Vytváření didaktických dovedností učitele biologie.-ÚÚVPP Praha. 1984.

Požadavky

Zapojení studenta do činnosti katedry a plnění úkolů souvisejících s vědeckou a pedagogickou činností katedry.

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.