Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v mimovýukovém vzděláv. a výchově (KBI / PXM01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / PXM01 - Praxe v mimovýukovém vzděláv. a výchově, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přímá výchovně vzdělávací činnost - pedagogická praxe v ekocentru, DDM aj. organizací zaměřených na práci s dětmi a přírodovědné činnostiAdministrat.činnosti, pomoc při přípravě programů ap.) - 8 hodin

Získané způsobilosti

Studenti získají zkušeností; seznámí se s environmentálně zaměřenými výchovně-vzdělávacími organizacemi a jejich aktivitami; rozšíří své znalosti a naučí se aplikovat metodické dovednosti z envir.výchovy.

Literatura

Pike, G., aj.:. Cvičení a hry pro globální výchovu, 1 a 2. Praha: Portál, 2000. Neuman, J.:. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Prah: Portál, 1999. Burešová, K., aj.:. Hurá z lavic do přírody..2., 3. díl. Brno: 1996, 2001. Kolektiv autorů:. Pojďme na to od lesa. Příručka ekologické výchovy a lesní pedagogiky. Vimperk: Správa NP a CHKO. Máchal, A.:. Průvodce praktickou ekologickou výchovou. Brno: Rezekvítek, 2000.

Požadavky

Aktivní přístup a ochota k práci dle požadavků příslušné instituce, povinná úvodní a závěrečná schůzka, konzultace s vyučujícím, vedení Deníku z praxe - činností, zpracování a prezentace části projektu/programu ekologické výchovy. Reflexe - zhodnocení a přínosy pro budoucí pedagogickou praxi.

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.Mgr. Jan Petr, Ph.D.