Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specif. pěstov. méně běž. druhů rostlin (KBI / SPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / SPR - Specif. pěstov. méně běž. druhů rostlin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pokojové rostliny, orchideje, kaktusy a sukulenty.2. Rostliny jako koření.3. Rostliny jako barviva.4. Léčivé rostliny.5. Jedlé rostliny.6. Netradiční zelenina7. Ovocné rostliny.8. Okrasné rostliny - skalničky.9. Okrasné keře a stromy.10. Vodní rostliny.11. Praktické práce na výukové zahradě.12. Praktické práce na výukové zahradě.13. Praktické práce na výukové zahradě.14. Návštěva botanické zahrady.

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni pěstovat méně běžné druhy rostlin.

Literatura

Grau J. a kol.:. Bobulové, užitkové a léčivé rostliny. Ikar Praha. 1996. Bremnessová L.:. Bylinář. Fortuna Print Praha. 1997. Phillipsová S., Sutherland N.:. Neobvyklé zahrádky. Nakladatelský dům OP Praha. 1996. Hurych V.:. Okrasné dřeviny pro zahrady a parky. Květ Praha. 1995. Slipka, J. et al.:. Pokusy a praktické práce v pěstitelských zemích. České Budějovice, PF JU, 1997. Swindells P., Mason D.:. Vodní zahrady. Computer Press Brno. 2004. Kincl, M. a kol.:. Základy rostlinné výroby pro učitele 1. a 2. stupně. OStrava, PF, 1989. Šrot R.:. Zelenina. Aventunum Praha. 2005. Jantrová I. a kol.:. 1000 nejkrásnějších rostlin pro zelený domov. Knižní klub Praha. 1997.

Požadavky

Základní znalosti o pěstování netradičních druhů rostlin.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.doc. Ing. Jiří Slipka, CSc.

Vyučující

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.doc. Ing. Jiří Slipka, CSc.