Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Topografická mineralogie zájm. regionu (KBI / TMR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / TMR - Topografická mineralogie zájm. regionu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vymezení zájmového regionu2.Literární rešerše3.Přehled minerálů hornin magmatických4.Přehled minerálů hornin sedimentárních5.Přehled minerálů hornin metamorfovaných6..Odběr hmotné dokumentace

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti a praktické dovednosti z geologických věd získané v zájmovém regionu bude schopen absolvent aplikovat ve výuce na ZŠ. Založení sbírky nerostů a hornin využitelné ve školní praxi.Seznámení se s přírodními zdroji, těžbou nerostných surovin a environmentální geologií.

Literatura

Vališ J.:. Cvičení a pokusy z mineralogie, petrologie a geologie. SPN Praha. 1974. Bernard J.H., Rost R.:. Encyklopedický přehled minerálů. Academia. Praha. 1992. Svoboda J.a kol.:. Encyklopedický slovník geologických věd. Academia. Prah\a. 1983. Osvald, J.:. Jihočeské nerosty a jejich naleziště. České Budějovice, 1959. Slavík F. a kol.:. Mineralogie. Academia. Praha. 1974. Bernard, J. H.:. Mineralogie Československa. Praha, Academia, 1981. Strunz H.:. Mineralogische Tabellen. Academische . Leipzig. 1982. Bernard J.H., Hyršl J.:. Minerals and their Localities. Granit. Praha. 2006. Kruťa T.:. Moravské nerosty a jejich literatura. Morav. Muz. Brno. 1966. Tuček, K.:. Naleziště českých nerostů a jejich literatura 1951 - 1965. Praha, Academia, 1970. Pauk F., Bican J.:. Praktické cvičení z mineralogie a petrologie. SPN Praha. 1978. Kratochvíl, J.:. Topografická mineralogie Čech I - VIII. Praha, academia, 1966. Novák V.:. Topografická muineralogie jižních Čech 1966 - 1998. Jelmo. 2002.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu z geologických věd zájmového regionu. Vypracování závěrečné zprávy z výzkumné činnosti.Založení základní sbírky nerostů a hornin.

Garant

Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.