Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení a organiz. geologických exkurzí (KBI / VGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / VGE - Vedení a organiz. geologických exkurzí, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Příprava učitele a studentů2.Vlastní průběh exkurze3.Závěrečná část exkurze4.Využití ve výuce geologických věd

Získané způsobilosti

Vědomosti bude schopen student umět aplikovat na různých druzích odkryvů, bude umět připravit a zorganizovat exkurzi do těžeben a zpracoven nerostných surovin.

Literatura

Vališ J.:. Cvičení a pokusy z mineralogie, petrologie a geologie. SPN Praha. 1974. Bernard J.H. a kol.:. Encyklopedický přehled minerálů. Academia. Praha. 1992. Hebětín, V.:. Geologické vycházky a jejich využití ve školní praxi. Habětín V.:. Kapesní atlas zkamenělin:. SPN Praha. 1981. Bernard J.H., Hyršl J.:. Minerals and their Localities. Granit. Praha. 2004. Pavlíček, V.:. Organizování geologických exkurzí. Pauk F., Bican J.:. Praktické cvičení z mineralogie a petrologie. SPN Praha. 1978. Kratochvíl J.:. Topografická mineralogie Čech I.-VIII. Academia. Praha. 1957-1966. Novák V.:. Topografická mineralogie jižních Čech. Jelmo. 2002. Kočárek, E. - Pavlíček, V.:. Úvod do všeobecné didaktiky geologie. České Budějovice, PF JU, 1990. Kočárek E.:. Základy didaktiky geologie I., II. SPN Praha. 1982.

Požadavky

Zvládnutí organizace a vedení geologické exkurze do vybraného regionu.Součástí bude zápis o průběhu geologické exkurze

Garant

Mgr. Simona Dvořáčková, Ph.D.