Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z pěstitelských prací (KBI / VKPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / VKPK - Vybrané kapitoly z pěstitelských prací, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Organizace práce na školní zahradě během školního roku. Koutky přírody ve školních třídách a jejich vybavení.2.Pěstování a ošetřování pokojových rostlin, vegetativní množení pokojových rostlin.3.Materiální příprava na výuku pěstitelství. Modelové rostliny pro výuku pěstitelství - pokojové rostliny, zelenina, okrasné rostliny, léčivé rostliny. Vytvoření sbírky osiv - praktické provedení. Pravidla pro zakládání herbáře a jeho praktické vytvoření (herbář plevelů, trav).4.Pěstitelské pokusy a pozorování - nácvik provedení, realizace. Vycházky a exkurze v rámci pěstitelství - nácvik provedení, realizace. Zpracování a konzervace rostlinných produktů. Základy ekologického pěstování rostlin, principy zakládání biozahrad.

Získané způsobilosti

Studenti získají rozšířené teoretické a praktické poznatky o možnostech výuky pěstitelských prací na školních výukových zahradách.

Literatura

Vít, J. a kol.:. Květinářství. SZŠ Mělník, Květ, ČZS, 1996. Vodáková, J. a kol.:. Pěstitelské práce. Praha, SPN, 1990. Rufertová H. a kol:. Pěstitelství slovem a obrazem. PF Ústí nad Labem, 1997. Slípka M., Slipka J.:. Pokusy a praktické práce v pěstitelských pracích. PF Č. Budějovice, 1988. Strobelová - Schulzeová, R.:. Suché květiny. Praha, Ikar, 1997. Hodina, M. a kol.:. Velká kniha o zahradě. Ostrava, Blesk, 1992. Kincl, M. a kol.:. Základ rostlinné výroby pro učitele I - II.

Požadavky

Získání nových poznatků o vybraných druzích pěstovaných rostlin. Rozšířit zručnost a dovednost v praktických činnostech při práci na školní výukové zahradě při ošetřování a péči o pěstované rostliny.

Garant

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Štěpánka Chmelová, Ph.D.RNDr. Renata Ryplová, Ph.D.