Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hodnocení kvantitativních dat (KBI / XHQD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / XHQD - Hodnocení kvantitativních dat, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základní deskriptivní analýzy (aritmetický, geometrický a vážený průměr, rozptyl, směrodatná odchylka, střední chyba průměru)2) T-testy, "chí-kvadrát" test, neparametrické testy3) Analýza variance (ANOVA)4) Shrnutí základních statistických metod, opakování5) Základy regrese a korelace6) Mnohorozměrná analýza dat v programu Canoco7) Práce na individuálních projektech

Získané způsobilosti

výběr a užití adekvátních metod hodnocení kvantitativních dat

Literatura

Lepš J.:. Biostatistika. Biologická fakulta JU. 1996. Švaříček, R. aŠeďová, K.:. Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách, Portál, Praha, 2007. Lepš J. a Šmilauer, P.:. Mnohorozměrná analýza ekologických dat. Dostupné na http://regent.bf.jcu.cz/skripta.pdf. Dupač, V., Hušková, M.:. Pravděpodobnost a matematická statistika. Karolinum, Praha, 1999. Mrkvička T., Petrášková V.:. Úvod do statistiky, Jihočeská univerzita, České Budějovice, 2006. Punch, K.:. Základy kvantitativního šetření, Portál, Praha, 2008. Skutil, M. a kol.:. Základy pedagogicko-psychologického výzkumu pro studenty učitelství, Portál, Praha, 2011.

Požadavky

navržení a vyhodnocení vlastního výzkumu (reálná či imaginární data)

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.