Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problémy vzdělávání v biologii (KBI / XPVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / XPVB - Problémy vzdělávání v biologii, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rámcový obsah semináře (vše se týká vzdělávání biologii): Informační vstupy. Sdělnost vědy a problém převodu jejích výsledků do vzdělávání (kvantita, výběr, motivace, názornost - různá řešení). Aktuální stav problémů vzdělávání pro různé věkové stupně a popularizace biologie (předškolní až VŠ vzdělávání (cíle a cesty jejich dosažení). Formulace stěžejních problémů vzdělávání v biologii u nás a v zahraničí. Přístupy k řešení problémů ve vzdělávání v biologii v německy a anglicky mluvících zemích a v ČR.Analýza zvolené dílčí problematiky a způsobů jejího řešení na základě publikovaných odborných sdělení.

Získané způsobilosti

Orientace v současné situaci řešení odborných problémů v oblasti vzdělávání v biologii a v související tématice, na níž je zaměřován světový výzkum.

Literatura

Další literatura dle problematiky zvoleného individuálního projektu jehož výstupem bude rešerše a esej. EURYDICE 2006: Science Teaching in Schools in Europe. Policie and Research Brussels. European Comission. International Journal of Science Education http://www.com/content/0950-0693. Journal of Biological Education http://www.iob.org/?tree=000_006_002. Journal of research in Science Teaching http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/jhome/31817?CRETRY=1&SRETRY=0. Science Education http://www3.interscience.wiley.com/journal/32122/home. Science in School ; Publ. EIROforum http://www.eiroforum.org. Teaching and Teacher Education http://www.elsevier.com/wps/find/journaldescription.cws_home/224/description#description. V ČR doporučené RVP pro výuku přírodovědy, přírodopisu a biologie. V ČR vydávaná periodika z oblasti vzdělávání v biologii (Biologie, chemie a zeměpis ve škole) a pedagogiky, resp. pedagogické psychologie.

Požadavky

Rešerše, esej

Garant

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.