Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy neziskového sektoru (KBI / ZNS51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / ZNS51 - Základy neziskového sektoru, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.a 2. Základní info o neziskovém sektoru. Terminologie. Historie. Druhy, typy a činnosti NNO.3. a 4. Organizace a fungování NNO. Význam NO a NNO. Strategické plánování v neziskové organizaci.5. a 6.. Fundraising a zdroje financování NNO (projekty, služby, prodej materiálu, sponzorství atd.)7. a 8. Public relation. Výroční zpráva. Hodnocení NNO v ČR a ve světě.9. a 10. Ekologické NNO.11. a 12. Příklady dobré praxe (ČR a svět).13. a 14. Shrnutí tématu. Diskuse, otázky. Časová rezerva.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s NNOs, jejich činností a fungováním. Zaměření témat na NO působící v EVVO napomůže studentům při vstupu do NNOs.

Literatura

Kol. autorů:. Dobrovolníci v neziskových organizacích. Praha: ICN, 2001. Šilhánková, H. a kol.:. Neziskové organizace v oblasti sociální, zdravotní, lidských práv a národnostních menšin v ČR. Praha: NROS, 1996. Kažmiersky, T. a Pecl, P.:. Projektové a strategické plánování pro neziskové organizace. Praha: REC a CpKP, 2003. Silver, S.:. Vztahy se sdělovacími prostředky: příručka pro nevládní organizace. Nedatováno. Šilhánková, H. a kol.:. Základní informace o neziskovém sektoru. Praha: NROS, 1996.

Požadavky

Zpracování projektu neziskové organizace - poster, test.

Garant

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Tomáš Ditrich, Ph.D.