Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy přírod. I - biologické s didakt. (KBI / ZPDP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBI / ZPDP1 - Základy přírod. I - biologické s didakt., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Systém organismů, stavba a funkce těl rostlin, hub a živočichů, fyziologie, ekologie a ochrana přírody, vybrané biotopy České republiky s regionálními fenomény a přehled vybraných zástupců světové flóry a fauny a jejich zařazení do biomů2. teorie didaktických aplikací pro oblast učení o živé přírodě, přehled vyučovacích forem a metod využívaných v učení o živé přírodě.

Získané způsobilosti

1. přírodovědné znalosti bude absolvent schopen transformovat do didaktického systému na prvním stupni a využít při didaktickém koncipování učiva nezávisle na jeho rozdělení do vyučovacích předmětů. 2. absolvent získá kompetence k výuce průřezového tématu Ekologická výchova3. vědomosti absolvent využije v dalších disciplínách (zejména vlastivědné předměty, pěstitelské práce, apod.).

Literatura

Podroužek, L.:. Didaktika prvouky a přírodovědy pro primární školy. A. Čeněk, Plzeň, 2003. Podroužek, L.:. Přírodověda s didaktikou pro primární školy. A. Čeněk, Plzeň, 2004. Podroužek, L.:. Úvod do didaktiky prvouky a přírodovědy pro primární školy. A. Čeněk, Plzeň, 2003. Petr, J.:. Vybrané problémy přírodních věd pro posluchače učitelství primárních škol. Díl 1. a 2. Živá příroda. České Budějovice, PF JU, 2001. Jelínek, J., Zicháček, V.:. Biologie pro gymnázia. Nakladatelství Olomouc. Olomouc, 2000. Rosypal, S. a kol. :. Nový přehled biologie. Scientia, Praha, 2003.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z biologie, ekologie a ochrany přírody (systém, stavba, fyziologie a ekologie organismů, vybrané biotopy České republiky, biomy a vybraní zástupci světové flóry a fauny

Garant

Mgr. Jan Petr, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Petr, Ph.D.