Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná fyzika (KFY / AFYD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / AFYD - Aplikovaná fyzika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Pojetí výuky fyziky z hlediska aplikace fyz. zákonů, jevů do běžného života2) Vztahy mezi fyzikou a využitím fyz. zákonitostí v technice a technologii3) Přehřáté a přechlazené kapaliny4) Chování reálných plynů a par5) Fyzika a extrémní stavy hmoty6) Fyzika vysokých tlaků7) Fyzika nízkých tlaků8) Fyzika vysokých teplot9) Rázové vlny10) Plazmový hořák11) Fyzika nízkých teplot12) Termodynamické základy získávání nízkých teplot13) Fyzikálně-technické problémy výroby elektrické energie a tepla14) Energetická bilance výroby energií z hlediska fyziky

Získané způsobilosti

Absolvent je seznámen s odpřednášenými fyzikálními aplikacemi do technické praxe.

Literatura

Kracík a kol.:. Elektrické výboje. Praha, SNTL, 1964. Jánoš, Š.:. Fyzika nízkých teplot. Bratislava, ALFA, 1980. David, P. - Stach, V.:. Plazma - fyzikální jevy a technické aplikace. České Budějovice, PF, 1977. Soubor vybraných časopiseckých článků a sborníků z konferencí. Odehnal, M.:. Supravodivost a jiné kvantové jevy. Praha, Academia, 1992. Groszkowski, J.:. Technika vysokého vakua. Praha, SNTL, 1981. Chen, F.:. Úvod do fyziky plazmatu. Praha, Academia, 1984.

Požadavky

Aktivní zvládnutí učiva v rozsahu odpřednášeném a daném tematickým plánem kurzu.

Garant

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.