Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnostní předpisy (KFY / BZPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / BZPD - Bezpečnostní předpisy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Všeobecné zásady bezpečné práce v laboratořích a technických procesech2) Zásady bezpečné práce a obsluhy elektrických a jiných speciálních zařízení3) Úrazy: mechanické, teplem, zářením, el. proudem, poškození tkání chemikáliemi, otravy. Zásady první pomoci při těchto úrazech.4) Bezpečnost v elektrotechnice5) Bezpečnostní předpisy pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních6) Ochrana před nebezpečným dotykem živých a neživých částí7) Nebezpečné záření: tepelné, infračervené, světelné, ultrafialové, Röntgenovo, radioaktivní a elektromagnetické8) Provedení elektrických rozvodů a zařízení v různých prostředích a objektech9) Měření při revizích a údržbě elektrických zařízení10) Práce s hořlavinami a požární ochrana

Získané způsobilosti

Získá odbornou způsobilost ve smyslu § 14 odst. 1 vyhl. ČÚBP a ČBÚ č. 50/78 Sb. včetně znalostí předpisů pro práci s nebezpečnými látkami.

Literatura

ČSN 34 35 00, První pomoc při úrazech elektřinou. Dvořáček, K.:. El. instalace v bytové a občanské výstavbě III. Praha, IN - EL, 2000. Kříž, M.:. Montáž, připojování, kontroly a revize el. spotřebičů III. Praha, IN - EL, 2000. Honys, V.:. Ochrana před úrazem elektřinou (2. přeprac. vyd.). Praha, IN - EL, 1999. Honys, V.:. Příručka pro zkoušky elektrotechniků. Praha, IN - EL, 2000. Vyhláška č. 37/1986 Sb., Prováděcí vyhláška Zákona o požární ochraně. Zákon č. 133/1985 Sb. o požární ochraně.

Požadavky

Znalosti pro vykonání zkoušky podle § 14 odst. 1 vyhl. ČÚBP a ČBÚ č. 50/78 Sb. včetně znalostí předpisů pro práci s nebezpečnými látkami.

Garant

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.Ing. Miloslav Sviták

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.Ing. Miloslav Sviták