Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Design a konstruování (KFY / DAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DAK - Design a konstruování, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, podmínky zápočtu, požadavky ke zkoušce2. Základní pojmy- ergonomie, funkčnost, estetika návrhu atp.3. Dispoziční řešení exteriérů - příklady4. Dispoziční řešení interiérů - příklady5. Starší a současné trendy6. Technické výrobky a požadavky na ně kladené7. Design a bezpečnost práce8. Design v dopravě a design dopravních prostředků9. Příklady konstrukčních řešení z praxe10. Nové trendy - reklama a antidesign11. Funkčnost, estetika, originalita, kreativita - příklady z praxe12. Zdroje informací - Design portál, Magazín o designu a grafice atp.13. Reklama, sociální reklama, další trendy14. Opakování a závěrečný test

Získané způsobilosti

Znalost a definování základních pojmů, schopnost provádět rozbor hodnotících kritérií návrhů, schopnost stanovit požadavky pro konstrukční návrh výrobků.

Literatura

FIELL, CH., FIELL, P. Design pro 21. století. Praha: Slovart, 2004. 188 s. ISBN 80-7209-619-2. FIELL, CH., FIELL, P.:. Industrial design. A-Z. Praha: Slovart, 2003. 191 s.

Požadavky

Účast na cvičeních 80%, úspěšné zvládnutí závěrečného testu

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.