Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky II (SŠ) (KFY / DFYS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DFYS2 - Didaktika fyziky II (SŠ), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kinematika hmotného bodu, dynamika hmotného bodu a soustavy hmotných bodů, mechanická práce a mechanická energie2. Gravitační pole, mechanika tuhého tělesa, mechanika kapalin a plynů3. Vnitřní energie, práce a teplo, struktura a vlastnosti plynného skupenství látek, kruhový děj s ideálním plynem4. Struktura a vlastnosti pevných látek, struktura a vlastnosti kapalin, změny skupenství látek5. Elektrický náboj a elektrické pole, vznik elektrického proudu, elektrický proud v kovech, elektrický proud v polovodičích6. Elektrický proud v kapalinách, elektrický proud v plynech a ve vakuu7. Stacionární a nestacionární magnetické pole, střídavý proud8. Fyzikální základy elektroniky9. Kmitání mechanického oscilátoru, elektromagnetické kmitání a vlnění, mechanické vlnění, zvukové vlnění10. Základní pojmy optiky, vlnová optika11. Zobrazování optickými soustavami12. Elektromagnetické záření a jeho energie, základní pojmy a struktura mikrosvěta, pohyb v mikrosvětě13. Atomová fyzika a jaderná fyzika14. Fyzika částic

Získané způsobilosti

Didaktický rozbor učiva fyziky pro SŠ, příprava a vyhodnocení vyučovací metody, podpůrné prostředky při výuce fyziky.

Literatura

Kašpar, E.:. Didaktika fyziky, obecné otázky. Praha, SPN, 1978. Janás, J. a kol.:. Kapitoly z didaktiky fyziky. Brno, MU, 1996. Kašpar, E. a kol.:. Problémové vyučování a problémové úlohy ve fyzice. Praha, SPN, 1982. Slovník školské fyziky, SPN Praha. Praha, SPN, 1988. Učebnice fyziky pro gymnázia.

Požadavky

Referativní vystoupení na zadané téma v semináři, řešení a metodický rozbor úloh pro SŠ, seminární práce na zadané téma.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.