Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky I (KFY / DIF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DIF1 - Didaktika fyziky I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktika fyziky jako vědecká disciplína2. Výuka fyziky v ČR3. Výuka fyziky v zahraničí4. Požadavky na vzdělání učitelů fyziky5. Teoretické metody ve vyučování fyzice6. Charakteristické metody a organizační formy při vyučování fyziky7. Strukturace učiva fyziky na ZŠ a SŠ8. Fyzikální úlohy9. Experiment ve vyučování fyzice10. Projektové vyučování ve fyzice11. Péče o talentované žáky při výuce fyziky12. Informační a komunikační technologie při výuce fyzice13. Hospitace v hodině fyziky14. Seminární práce + vyhodnocení projektů

Získané způsobilosti

Základní pojmy a zákonitosti didaktiky fyziky, komparace školských systémů, školní dokumentace.

Literatura

Časopis "Matematika a fyzika ve škole". Časopis "Rozhledy matematicko-fyzikální". Časopis "Školská fyzika". Fenclová, J.:. Didaktické myšlení a jednání učitele, SPN Praha, 1984. Kašpar, E. a kol.:. Didaktika fyziky - obecné otázky, SPN Praha, 1976. Svoboda, E., Kolářová, R.:. Didaktika fyziky základní a střední školy, MFF UK Praha 2006. http://fyzweb.cuni.cz/. Janas, J. a kol.:. Kapitoly z didaktiky fyziky, MU Brno 1996. Janás, J., Trna, J.:. Konkrétní didaktika fyziky I, MU Brno 1996. Janás, J., Trna, J.:. Konkrétní didaktika fyziky II, MU Brno 2005. Kašpar, E. a kol.:. Problémové vyučování a problémové úlohy ve fyzice, SPN Praha, 1982. Mechlová, E.:. Skupinové vyučování ve fyzice na základní a střední škole, SPN Praha, 1987. Učebnice fyziky pro různé typy škol. Fenclová, J.:. Úvod do teorie a metodologie didaktiky fyziky, SPN Praha, 1982. Ondráček, J., Pícková, B.:. Žákovské pokusy ve vyučování fyzice na ZŠ, SPN Praha, 1972.

Požadavky

Referativní vystoupení na zadané téma v semináři. Aplikace didaktických poznatků do výuky fyziky.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.