Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika fyziky II (KFY / DIF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DIF2 - Didaktika fyziky II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Školní vzdělávací programy a výuka fyziky na ZŠ2. Komparace pojetí jednotlivých sad učebnic fyziky pro ZŠ3. Komparace pojetí jednotlivých sad učebnic fyziky pro ZŠ4. Výchovně vzdělávací cíle při výuce fyziky na ZŠ5. Mezipředmětové vztahy při výuce fyziky na ZŠ6. Aktivizující metody při výuce fyziky na ZŠ7. Hodnocení a klasifikace při výuce fyziky na ZŠ8. Příprava a vyhodnocení vyučovací hodiny fyziky na ZŠ9. Pracovní listy a nonverbální fyzikální úlohy10. Laboratorní práce a projekty při výuce fyziky na ZŠ11. Specializovaná učebna fyziky a fyzikální kabinet12. Pedagogický software při výuce fyziky na ZŠ13. Prožitková pedagogika, péče o nadané žáky na ZŠ14. Seminární práce + vyhodnocení projektů

Získané způsobilosti

Didaktický rozbor učiva fyziky pro ZŠ, příprava a vyhodnocení vyučovací hodiny, vyučovací metody, podpůrné prostředky při výuce fyziky.

Literatura

Časopis "Matematika a fyzika ve škole". Časopis "Rozhledy matematicko-fyzikální". Časopis "Školská fyzika". Fenclová, J.:. Didaktické myšlení a jednání učitele, SPN Praha, 1984. Kašpar, E. a kol.:. Didaktika fyziky - obecné otázky, SPN Praha, 1976. Svoboda, E., Kolářová, R.:. Didaktika fyziky základní a střední školy, MFF UK Praha 2006. http://fyzweb.cuni.cz/. Janas, J. a kol.:. Kapitoly z didaktiky fyziky, MU Brno 1996. Janás, J., Trna, J.:. Konkrétní didaktika fyziky I, MU Brno 1996. Janás, J., Trna, J.:. Konkrétní didaktika fyziky II, MU Brno 2005. Kašpar, E. a kol.:. Problémové vyučování a problémové úlohy ve fyzice, SPN Praha, 1982. Mechlová, E.:. Skupinové vyučování ve fyzice na základní a střední škole, SPN Praha, 1987. Učebnice fyziky pro různé typy škol. Fenclová, J.:. Úvod do teorie a metodologie didaktiky fyziky, SPN Praha, 1982. Ondráček, J., Pícková, B.:. Žákovské pokusy ve vyučování fyzice na ZŠ, SPN Praha, 1972.

Požadavky

Zvládnutí výkladu zadaného učiva (základní pojmy a jejich didaktická transformace, řešení fyzikálních úloh a aplikace na praxi).

Garant

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.