Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didak. ručního obrábění techn. materiálů (KFY / DRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DRO - Didak. ručního obrábění techn. materiálů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do předmětu, bezpečnost práce, řád a organizace pracoviště2. vybavení nástroji a nářadím, péče o ně3. základů a rozdělení ručního zpracování materiálů4. uspořádání pracoviště5. metody cvičení praktické činnosti zaměřené zejména na v praxi nejužívanější způsoby ručního zpracování materiálů6. rozměření, orýsování7. dělení materiálu - stříhání, řezání, sekání8. pilování, nýtování9. řezání závitů, pájení10. tepání, ohýbání, rovnání11. dlabání, hoblování12. vrtání, vystružování, zahlubování13. povrchové úpravy, broušení a leštění14. drobná údržba a montážní práce ..

Získané způsobilosti

Schopnost metodicky podat výklad základních způsobů strojního zpracování kovů včetně související bezpečnosti práce.

Literatura

Stibor a kol.:. Praktikum materiálů a technologie kovů. PedF MU Brno, 2003. ISBN, 80-210-3077-1. Frischner, A., Skop, P., Knourek, J.:. Technologie zpracování kovů 1. Základní poznatky. Praha: SNTL, 2001. ISBN 80-902655-0-2. Kučera, V. a kol.:. Bezpečnost při práci v dílnách. Praha Práce. Veselý, B.:. Technická praktika - ručné obrábanie kovou. UPJŠ Prešov 1995 (skriptum).

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování metodických listů z vybraných témat. Předvedení instruktáží pracovních operací. Odevzdání výrobků v požadované kvalitě.

Garant

PaedDr. Alena Poláchová, Ph.D.