Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika strojního obrábění nekov. mat. (KFY / DSND)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DSND - Didaktika strojního obrábění nekov. mat., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s pracovištěm, dílenský řád, požární ochrana. Bezpečnost a hygiena práce. Obsah, metody a formy práce ve cvičeních. Studijní literatura. Požadavky pro udělení zápočtu.2. Teorie vyučování základů strojního obrábění nekovových materiálů - metodika seznámení s dřevoobráběcími stroji - popis, funkce, konstrukce.Všeobecné zásady BOZP.3. Metodika výuky práce na těchto strojích: kotoučová pila, pásová pila, další druhy pil, frézovací stroje, vrtačky a vyvrtávací stroje, soustruhy, brusky a další stroje a zařízení na přípravu a úpravu nekovových materiálů.4. Údržba, ostření a seřizování dřevoobráběcích strojů. Metodika výuky při získávání praktických dovedností a návyků pro práci na strojích zejména z hlediska bezpečnosti práce a náležitého stavu strojů. Praktické uplatnění poznatků při realizaci kontrolních výrobků.

Získané způsobilosti

Znají metodiku strojního obrábění nekovových materiálů včetně BOZP, jsou schopni aplikace pro praxi.

Literatura

Kučera, V. a kol.:. Bezpečnost při práci v dílnách. Praha Práce 1984. Mošna, F.:. Didaktika základů techniky II. Univerzita Karlova Praha 1991. Těšík, V.:. Metodika odborného výcviku, IPV Praha 1997. Vintr, J.:. Technická praktika II. Strojní obrábění dřeva. JU PF Č. Budějovice 1996.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování zadaných metodických listů.

Garant

PaedDr. Alena Poláchová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Alena Poláchová, Ph.D.