Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didak.strojního obrábění techn.materiálů (KFY / DSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / DSO - Didak.strojního obrábění techn.materiálů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, podmínky zápočtu, studijní plán2. Seznámení s pracovištěm a jeho organizací3. Uspořádání obrobny kovů, metodika cvičení praktických činností4. Bezpečnost práce na strojích5. Výklad základů třískového obrábění kovů6. Teoretické základy strojního obrábění kovů7. V praxi nejužívanější způsoby obrábění a jejich specifika8. Geometrie nástrojů a jejich ostření9. Řezné podmínky, chlazení, řezná rychlost10. Didaktika vrtání11. Didaktika soustružení12. Didaktika frézování13. Didaktika broušení14. Metodika hodnocení, opakování a závěrečný test

Získané způsobilosti

Znalost základních pojmů strojního obrábění kovů, osvojení základních dovedností na nejběžnějších obráběcích strojích, znalost bezpečnostních předpisů.

Literatura

Frischherz, A., Skop, P.:. Technologie zpracování kovů 1, Praha, SNTL, 2004. FRISCHNER, A., SKOP, P., KNOUREK, J.:. Technologie zpracování kovů 1. Základní poznatky. Praha: SNTL, 2001. ISBN 80-902655-0-2. HUMÁR, A.:. Výrobní technologie II [online]. Studijní opory pro podporu samostudia v oboru "Strojírenská technologie" BS studijního programu "Strojírenství". VUT v Brně, Fa-kulta strojního inženýrství, 2002, 84 s. Dostupné na World Wide Web: .

Požadavky

Účast na cvičeních 80%

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.