Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektronika na ZŠ (KFY / EZŠD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / EZŠD - Elektronika na ZŠ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bezpečnost a hygiena práce v praktiku z elektroniky.2. Zásady práce, laboratorní řád. Pomůckami a přístroje používané na ZŠ.3. Praktické pomůcky pro pájení a experimentální zapojování.4. Pájení - používání měkké pájky, tavidla, ochrana spojů, praktická cvičení z pájení.5. Práce s typovými listy součástek a katalogy.6. Zapojování jednouchých obvodů na nepájivém kontaktním poli.7. Jednoduchá experimentální zapojení na univerzální DPS.8. Aplikace tranzistoru - spínače, jednostupňové zesilovače, teplotní čidlo.9. Stabilní, bistabilní a monostabilní klopné obvody s tranzistory a obvody TTL.10. Operační zesilovač - zesilovací stupně, komparátor s OZ.11. Monostabilní klopný obvod, tvarovač impulsů, převodník frekvence-napětí.12. Kombinační a sekvenční obvody - motivační aplikace.13. Návrh a realizace vlastního obvodu vhodného pro výuku, vypracování technické dokumentace - seminární práce.14. Náměty z elektroniky pro práci se žáky. Práce s katalogem. Dokumentace.

Získané způsobilosti

Získání přehledu v oboru, výuka neprofilující elektroniky a příbuzných předmětů.

Literatura

MALINA, V. Digitální technika. Kopp, České Budějovice, 2000. MALINA, V. Poznáváme elektroniku I - IV. Kopp, České Budějovice 1997 - 1999, 1997. MATOUŠEK, D. Udělejte si z PC. Praha, BEN, 2002.

Požadavky

Seminární práce a prezentace vědomostí a dovedností v oboru.

Garant

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.