Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum V (KFY / FPR5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / FPR5 - Fyzikální praktikum V, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do praktika, bezpečnost práce, řád praktika2. Pravidla pro vytváření protokolů o měření3. Seznámení s přístroji a jednotlivými úlohami4. Charakteristika a mrtvá doba GM počítače5. Studium scintilačního počítače6. Pravděpodobnostní charakter jaderných procesů7. Měření zakázaného pásu polovodičů8. Ověření Stefan-Boltzmannova zákona9. Stanovení maximální energie beta záření absorpcí10. Studium absorpce gama záření11. Spektrum atomu vodíku12. Závislost intenzity záření na vzdálenosti13. Studium fotoelektrického jevu14. Stanovení Planckovy konstanty metodou brzdného záření

Získané způsobilosti

Student je schopen provést, vyhodnotit a zanalyzovat základní měření z atomové a jaderné fyziky.

Literatura

Beiser, A.:. Moderní fyzika. Praha, Academia, 1974. http://www.pf.jcu.cz/katedry/fyzika/praktikaKalčík, J. - Špatenka, J.:. Praktikum z atomistiky. České Budějovice, PF, 1983.

Požadavky

Absolvování všech úloh a odevzdání vyhotovených protokolů.

Garant

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.