Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Heuristické procesy v technice (KFY / HPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / HPR - Heuristické procesy v technice, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tvořivost v historii lidstva2. Filosofie a tvořivost3. Vymezení pojmu tvořivost a pojmy související4. Vývoj tvořivosti s věkem5. Tvořivost a škola6. Tvořivost v technických předmětech7. Metody rozvíjející technickou tvořivost8. Nácvikové metody etap rozvoje tvořivosti za podpory PC9. Výzkumy v oblasti tvořivosti na ZŠ, SŠ a VŠ10. Testování úrovně nespecifické tvořivosti11. Testování úrovně specifické tvořivosti - technické12. Metody tvůrčího řešení problému13. Výchova k tvořivosti praktické cvičení na příkladech a testech14. Faktory ovlivňující výchovu k tvořivosti15. Brainstorming

Získané způsobilosti

Schopnost systematicky a plánovitě rozvíjet kreativitu zaměřenou především na technickou tvořivost.

Literatura

Dacey, J. S., Lennon, K.H.:. Kreativita. Praha, Grada 2000. Lokšová I., Lokša J.:. Pozornost, motivace, relaxace a tvořivost dětí ve škole. Praha, Portál 1999. Veselý, B.:. Tvořivost. Pomocný učební text v elektronické podobě. PF JU 2004. Petrová A.:. Tvořivost v teorii a praxi. Praha, Vodnář 1999. Vintr, J., Veselý, B., Hladký, J.:. Základy didaktiky pro učitele odborných předmětů. České Budějovice, Jihočeská univerzita 2002.

Požadavky

Vyhovující výsledky testů tvůrčího řešení problémových úloh z oblasti technických předmětů.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.