Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kompenzační cvičení pro děti s ADHD (KFY / KCSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / KCSP - Kompenzační cvičení pro děti s ADHD, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Charakteristika kompenzačního programu pracovní terapie pro děti se specifickými vzdělávacími potřebami v mladším školním věku.3.-6. Analýza souboru praktických cvičení, možnost a vhodnost zařazení do individuálního vzdělávacího plánu.7.-8. Prezentace ověřených návrhů komplexních reedukačních projektů.9.-10. Možnosti výpočetní techniky při reedukaci a kompenzaci problematických projevů dítěte s LMD-ADHD.11.-13. Charakteristické znaky programu DysCom a detailní analýza vybraných obsažených úloh. Možnosti jejich využití při vzdělávání žáků se specifickými vzdělávacími potřebami.14. Prezentace výsledků výzkumného testování programu DysCom v terénu.

Získané způsobilosti

Získání funkční gramotnosti při práci se specializovanými kompenzačními praktickými a počítačovými programy.

Literatura

Pokorná, V.:. Cvičení pro děti se specifickými poruchami učení. Praha, Portál, 1998. Matějček, Z., Pilařová, M., Pazlarová, M.:. Lehké mozkové dysfunkce v katamnestickém sledování. In: Pedagogika. 1996. Riefová, S. F.:. Nesoustředěné a neklidné dítě ve škole. Praha, Portál, 1999. Kyrbiová, A.:. Nešikovné dítě. Praha, Portál, 2000. Žáčková, H., Jurcovičová, D.:. Relaxace nejen pro děti s LMD. Praha, nakladatelství D&H, 2000. Smutný, R., Šafrová, A.:. Využití výpočetní techniky při reedukaci specifických poruch učení. Brno, Paido, 1997.

Požadavky

Vytvoření individuálního kompenzačního projektu pro dítě s LMD- ADHD.

Garant

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Eva Roučová, Ph.D.PhDr. Eva Roučová, Ph.D.