Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematicko fyzikální proseminář (KFY / MFPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / MFPD - Matematicko fyzikální proseminář, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Kartézský souřadnicový systém, práce s vektory.2. Řešení lineárních a kvadratických rovnic.3. Řešení nerovnic - číselné intervaly.4. Goniometrické funkce.5. Exponenciální a logaritmické funkce.6. Planimetrie a stereometrie.7. Průběžný test.8. Pohyb-kinematika, dynamika.9. Práce, výkon, energie.10. Hydromechanika.11. Kalorimetrie.12. Ohmův zákon; energie el. proudu.13. Kmitavý pohyb, základy geometrické optiky.14. Závěrečný test

Získané způsobilosti

Schopnost aplikace základních matematických operací a fyzikálních zákonů při řešení jednoduchých příkladů.

Literatura

Lank, V.:. Fyzika v kostce. Hrubý D.:. Matematická cvičení pro střední školy. Bušek I., Calda E. :. Matematika pro gymnázia - Základní poznatky z matemat. Svoboda, E.:. Přehled středoškolské fyziky. Bartuška, K.:. Sbírka řešených úloh z fyziky I - IV, Prometheus. Janeček F.:. Sbírka úloh pro SŠ - Výrazy, rovnice, nerovnice a jejich soustavy. Polák J.:. Středoškolská matematika v úlohách I, II.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, minimálně celková 50% úspěšnost ze zadaných testů.

Garant

RNDr. Pavel Kříž, Ph.D.