Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z elektroniky (KFY / PED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PED - Praktikum z elektroniky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do praktika, bezpečnostní předpisy, organizace, řád a provoz praktika.2. seznámení se s přístroji používanými v praktiku, práce s katalogem, nácvik pájení.3. studium jednocestného a dvojcestného usměrnění.4. sestavení jednoduchého stabilizátoru se Zenerovou diodou.5. vlastnosti bipolárních integrovaných obvodů - hradlo NAND.6. studium vlastností tranzistorových klopných obvodů.7. sekvenční obvody - bistabilní klopné obvody.8. základní obvody s operativními zesilovači.9. návrh, zhotovení a proměření parametrů tranzistorového zesilovače.10. návrh, zhotovení a proměření vlastností zpětnovazebního stabilizátoru.11. studium kombinačních obvodů.12. sekvenční obvody II - čítače, posuvné registry.13. vlastnosti tyristoru, princip regulace střídavého proudu.14. hodnocení, časová rezerva.

Získané způsobilosti

Získání praktických dovedností při sestavování elektronických obvodů a měření jejich parametrů.

Literatura

Malina, V.:. Digitální technika. Kopp, České Budějovice 2000. Farský, Prokeš:. Elektrické obvody I. Šícha, M., Tichý, M.:. Elektronické obvody II. SNP, Praha 1982. Limann, O., Pelka, H.:. Elektronika bez balastu. Alfa, Bratislava. Voda, J.:. Elektrotechnická praktika I. PF, ČB 1989. Hrázský, J., Andrle, H.:. Kurz elektronických obvodů pro prům.ektrotechniku. SNTL Praha 1976. Malina, V.:. Poznáváme elektroniku I - IV. Kopp, České Budějovice 1997 - 1999. Klaus T. a kol.:. Příručka pro elektrotechnika.Europa-Sobotáles cz. Praha 2002. Pűtz, J. a kol.:. Úvod do číslicové techniky. SNTL- Praha 1983. Frisch, M.:. Základy elektroniky a elektronických obvodů. SNTL, Praha 1987. Rauner, K.:. Základy elektroniky, skriptum. ZČU, Plzeň 2001. Syrovátko, M.:. Zapojení s polovodičovými součástkami.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování protokolů ze všech měření.

Garant

Ing. Michal Šerý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Šerý, Ph.D.