Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principy a systémy měřících přístrojů (KFY / PMPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PMPD - Principy a systémy měřících přístrojů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Operační zesilovače - historie, ideální operační zesilovač, aplikace v měřicí technice.2. Reálný operační zesilovač - parametry, chyby, omezení.3. Lineární zapojení s operačními zesilovači.4. Komparátory, vzorkovací zesilovače, usměrňovače a nelineární zapojení s OZ.5. Aktivní filtry s OZ, tvarovače signálu.6. Digitálně-analogové převodníky, parametry, chyby, aplikace.7. Analogově-digitální převodníky integrační - principy, parametry, aplikace.8. AD převodníky zpětnovazební-principy, parametry, aplikace.9. AD převodníky paralelní, sigma-delta, principy, parametry, aplikace.10. Konfigurace a principy některých elektronických měřicích přístrojů - multimetry, čítače, osciloskopy, spektrální analyzátory.11. Časové základny, generátory tvarových kmitů, číslicové filtry.12. Vybrané převodníky neelektrických veličin na elektrické, principy, aplikace.13.Systémy pro počítačem řízený sběr, zpracování a prezentaci naměřených dat.14. Standardní a speciální sběrnice používané v měřicí technice, měřicí karty.

Získané způsobilosti

Získání přehledu v oblasti elektronických měřicích přístrojů, schopnost samostatně řešit a navrhovat vybrané obvody typické v měřicích aplikacích.

Literatura

Matyáš, V. Elektronické měřicí přístroje. Praha, SNTL, 1981. Ďaďo, S., Sedláček, M. Měření aktivních elektrických veličin s anharmonickými průběhy. Praha, SNTL, 1987.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, řešení zadaných úloh se zaměřením na měřicí techniku.

Garant

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.doc. PaedDr. Petr Adámek, Ph.D.