Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové modelování ve vědě a technice (KFY / PMVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PMVT - Počítačové modelování ve vědě a technice, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Motivace - oblasti, ve kterých se počítačových simulací využívá, současný stav.2-4. Základní kategorie problémů a vhodné algoritmy pro jejich řešení.5-8. Vybrané numerické metody a jejich principy.9-11. Přehled dostupného software (komerční i freewarové aplikace), ukázky práce v systému.12-13. Počítačové modelování vybraných fyzikálních jevů pomocí počítače (dle zájmu posluchačů).14. Časová rezerva.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu bude mít základní přehled o dostupném software (komerční a freewarové aplikace) a o možnosti jeho využití k řešení zadaného problému. Seznámí se se základními numerickými metodami a výpočetními algoritmy. Umí řešit vybrané jednoduché problémy.

Literatura

Internetové stránky dodavatelů software, návody k softwarovým balíkům. Harvey Gould:. Introduction to Computer Simulation Methods, 2006, ISBN: 0-8053-7758-1. Grepl R.:. Modelování mechatronických systémů v Matlab/SimMechanics -- Matlab/SimMechanics, BEN - technická literatura, 2007. Hrach R.:. Počítačová fyzika, UJEP, 2003. Pokorný M.:. Umělá inteligence v modelování a řízení, BEN - technická literatura, 1996, 80-901984-4-9.

Požadavky

Vytvořit počítačový model vybraného systému.

Garant

doc. RNDr. Petr Bartoš, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Bartoš, Ph.D.doc. RNDr. Petr Bartoš, Ph.D.