Předmět Příprava pokrmů (KFY / PPOP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPOP - Příprava pokrmů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.-4. Historický vývoj a současný stav v tématickém okruhu: základní vybavení kuchyně.5.-8. Historický vývoj a současný stav v tématickém okruhu: plánování, výběr a způsoby skladování potravin.9.-10. Historický vývoj a současný stav v tématickém okruhu: typy úprav stolu, pravidla stolování.11-14. Historický vývoj a současný stav v tématickém okruhu:technika a technické spotřebiče v kuchyni - využití, obsluha, údržba, význam.
Získané způsobilosti
Ovládnutí zařazených technologických postupů; schopnost vytváření projektů k jednotlivým obsahovým okruhům; schopnost integrovat poznatky do vlastní přípravy výuky předmětu.
Literatura
VÍTKOVÁ, J.:. Kultura stolování.Hradec Králové: Gaudeamus, 1999, 82 s. ISBN 80-7041-579-7. NOVÁKOVÁ, J., KOCIANOVÁ, L., ŠŤASTKOVÁ, L.:. Nápady pro sváteční chvíle. Praha : Dita, 1999. 107 s. ISBN 80-85926-26-1. KOCIÁNOVÁ, L.:. Praktické činnosti pro 1.- 5. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1997, s. 167. ISBN 80-7168-441-4. KIRST, W., DIEKMEYER, U.:. Trénink tvořivosti. 1. vyd. Praha: Portál, 1998, s. 128. ISBN 80-7178-227-0.
Požadavky
Absolventská práce: samostatný individuální projekt ztvárnění obsahu tématického okruhu Příprava pokrmů.
Garant
PhDr. Eva Roučová, Ph.D.