Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporované projektování I (KFY / PPP1D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPP1D - Počítačem podporované projektování I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled nejužívanějších technických grafických editorů.2. Programy pro tvorbu technické dokumentace ve strojírenství, stavebnictví, geodézii a elektrotechnice.3. Programy pro pevnostní výpočty, oborové nadstavby.4. AutoCAD, MCAD, Mechanical Desktop, AEC Architektur, GIS, CADKON, INVENTOR, ProIngeneer, CATIA, Microstation, Imagineer Technical, FLY, ORCAD, P-CAD a ostatní.5. Základy parametrického navrhování, objemového modelování a dimenzování - ANSYS.6. SolidWorks - seznámení s prostředím programu.7. Kreslení entit.8. Kreslení skic, vztahy ve skice, manipulace s entitami.9. Kóty ve skice, odsazení, zrcadlení, zkosení.10. Kruhové a lineární pole.11. Referenční geometrie.12. Referenční roviny a osy.13. Skicování na referenčních rovinách.14. Tvorba modelů.

Získané způsobilosti

Je schopen orientace v parametricky orientovaném grafickém systému. Dokáže kreslit skici a z nich vytvářet 3D modely.

Literatura

Třeštík, B.:. Tvorba technické dokumentace s využitím CAD systémů. Praha. ČVUT FS.1999Svoboda E., Bakule R.: Molekulová fyzika. Praha 1992. Řeháček, D.:. 1001 tipů a triků pro AutoCAD a příbuzné aplikace: AutoCAD LT, Architectural Desktop, Mechanical Desktop, Inventor s nadstavbami, CADKON, MechSoft PROFI. Praha. Computer Press. 2001.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, a vyhovující úroveň seminární práce.

Garant

PaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav ErhartPaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.Mgr. Jaroslav ErhartPaedDr. Bedřich Veselý, Ph.D.