Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktika školních pokusů I (KFY / PŠP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PŠP1 - Praktika školních pokusů I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojetí semináře, organizace práce, metodika frontálních a demonstračních pokusů.2. Souprava pomůcek Mechanika demonstrační.3. Soupravy pomůcek Mechanika žákovská, Mechanika frontální, Mechanika SEG.4. Hydromechanika.5. Souprava pomůcek Molekulová fyzika a termika SEG.6. Soupravy pomůcek Optika demonstrační a Haftoptik.7. Soupravy pomůcek Optika frontální, Optika žákovská a Optika SEG.8. Souprava pro elektrostatiku a žákovská souprava pro pokusy z elektřiny.9. Souprava pomůcek Elektřina demonstrační.10. Žákovská souprava pomůcek pro elektřinu I a II, Souprava pro magnetismus.11. Demonstrační pokusy se zpětným projektorem - nástavby.12. Laboratorní práce na ZŠ.13. Přehled pomůcek pro výuky fyziky na ZŠ - firemní nabídky na internetu.14. Seminární práce + vyhodnocení projektů.

Získané způsobilosti

Praktické dovednosti při provádění demonstračních a frontálních experimentů - jejich organické zařazení do výuky.

Literatura

Kašpar, E. a kol.:. Problémové vyučování a problémové úlohy ve fyzice, SPN 1982. Časopis "Matematika a fyzika ve škole". Časopis "Školská fyzika". Svoboda, E., Kolářová, R.:. Didaktika fyziky základní a střední školy, MFF UK Praha 2006. Metodické příručky k učebnicím fyziky na ZŠ. Návody k jednotlivým demonstračním a žákovským soupravám. Fuka, J. a kol.:. Pokusy z fyziky na ZŠ. Hlavička, Mazáč:. Praktikum školních pokusů z fyziky pro studující PF. Učebnice fyziky pro ZŠ (všechny druhy).

Požadavky

Znalost školních fyzikálních pomůcek. Předvést demonstrační nebo frontální experiment s výkladem.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.