Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum školních pokusů II (KFY / PŠPD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PŠPD2 - Praktikum školních pokusů II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úloha: Demonstrační pokusy z elektrostatiky2. úloha: Chemické účinky elektrického proudu3. úloha: Základní vlastnosti elektrického proudu v kovech4. úloha: Kruhový pohyb, setrvačné síly, setrvačníky5. úloha: Hydrostatika a hydrodynamika6. úloha: Hydrostatika a hydrodynamika. (Souprava diapanelů)7. úloha: Molekulová fyzika a termika8. úloha: Molekulová fyzika a termika (vzduchový stůl)9. úloha: Střídavé elektrické proudy10. úloha: Třífázové proudy11. úloha: Transformátor a jeho užití v praxi. Točivé elektr. stroje12. úloha: SEG (Schüler Experimental Geräte)13. úloha: Metodické předvedení vybraných pokusů

Získané způsobilosti

Praktické dovednosti při provádění demonstračních a frontálních experimentů - jejich organické zařazení do výuky.

Literatura

Metodické příručky k učebnicím fyziky na ZŠ. Fuka, J. a kol.:. Pokusy z fyziky na ZŠ. Hlavička - Mazáč:. Praktikum školních pokusů z fyziky pro studující PF. Učebnice fyziky pro ZŠ (všechny druhy).

Požadavky

Znalost školních fyzikálních pomůcek. Předvést demonstrační nebo frontální experiment s výkladem.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vít Bednářdoc. PaedDr. Jiří Tesař, Ph.D.Mgr. Vladimír Vochozka